[ Без категория ]

Рекорден брой училища участваха в Зелената олимпиада в Благоевград и Хасково

800 ученици се състезаваха в екологичната инициатива „Зелената олимпиада“ в Благоевград и Хасково. Участници от 18 училища отговаряха на въпроси за опазването на природата и спечелиха награди, осигурени от ОП „Околна среда“.

До момента в онлайн платформата http://zelenaolimpiada.bg/ са се регистрирали 5000 участника от страната и чужбина. Както всяка година, учениците решават тестове и пишат есета на теми, свързани с опазването на околната среда. Екологичното онлайн състезание е отворено за участие до 17 ноември 2018 г. Победителите в трите възрастови групи ще бъдат наградени с MP3 плеър, смартфон и таблет на финалното събитие на „Зелена олимпиада“, което ще се проведе на 21 ноември в Плевен. Там отново ще гостуват изпълнителка Михаела Маринова и Театър на сенките „Силуети“ от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ в Кюстендил.

„Зелена олимпиада“ се организира от уеб издателство Академика БГ и за поредна година се провежда с подкрепата на Оперативна програма „Околна среда”.

 

 

 

Tags: ,