Начало » Новини » Кампанията „Яко е да си еко“ влиза в училищата

Кампанията „Яко е да си еко“ влиза в училищата

yako-e-da-si-ekoКампанията на Министерството на околната среда и водите „Яко е да си еко“ влиза в училищата. От 2 до 8 декември 2016 г. в четири учебни заведенияще бъдат представени видео уроци с участието на младия изпълнител Ангел Ковачев. Те са посветени на темите за отпадъците и за опазване чистотата на въздуха.

Уроците с Ангел Ковачев бяха представеноза първи път през ноември в СОУ „Епископ КонстантинПреславски“ в Бургас от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Тогава тя изпита малчуганите и им подари книжки за оцветяване „Яко е да си еко“.

Новата серия видео уроци ще започне на 2 декември от 14 ч. в Костинброд в СУ“Д-р Петър Берон“. Училището е активен участник в инициативи на организатора на Зелената олимпиада – Академика БГ. Вторият видеоурок ще е на 5 декември, понеделник, от 13 ч. в гр. Банкя в 78 СУ „Христо Смирненски“. Училището, което чества 130 години от създаването си и е най-голямото по площ на Балканския полуостров, има еко клуб и участва активно в реализацията на различни зелени проекти.

Следващите уроци ще бъдат на 6 декември в 200 ОУ „Отец Паисий“ в с. Лозен и на 8 декември, четвъртък, от 13,30 ч. в ГПЧЕ „Симеон Радев“ в Перник .

Видеоматериалите са достъпни безплатно в YouTube канала на МОСВ, както и в интернет платформите на министерството.

Над 10 000 ученици се включиха през 2016 г. в кампанията „Яко е да си еко“, която цели да възпита младите хора в любов и грижа към природата. Инициативата ще се разгърне и през 2017 г. с нов акцент – биоразнообразие и чистота на водите.

Comments are closed.