[ Новини ]

И Хасково се включи в Зелената олимпиада

Хасково също се включи в зелената олимпиада. Залата на Младежкия център беше препълнена с деца, любопитни да премерят своите знания за опазването на природата. За тях имаше специална ековикторина с много награди, осигурени от МОСВ и Оперативна програма „Околна среда“. Училищата, които се включиха в инициативата, получиха грамоти за участието си в най-мащабния образователен проект с екологична насоченост.

В залата бе и миналогодишната победителка в национален мащаб в онлайн състезанието – Марина Господинова, която тогава беше в 7. клас и спечели смартфон. Нейните съученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ бяха най-многобройната група, аплодираща участниците в инициативита.

За децата пя тяхната любимка Михаела Маринова, а Театърът на сенките „Силует“ от Кюстендил изнесе представлението „Пазете Земята“.

В Зелената олимпиада се включиха още ФСГ „Атанас Буров“, СУ „Паисий Хилендарски“, ПГТ „Александър Паскалев“ и СУ „Васил Левски“. Всички участници показаха много добри знания за опазването на природата и заедно скандираха нашето мото: „За теб и мен – свят зелен“.

Срещите ни с ученици в страната продължават. На 14 ноември ще гостуваме в Благоевград, а на 21 ноември е заключителното събитие в Плевен, на което ще бъдат връчени и големите награди на победителите в национален мащаб.

 

 

Tags: ,