Започва петото издание на Зелената олимпиада

 

За пета година Зелената олимпиада ще стимулира учениците да научат повече за опазването на околната среда. Тя има за цел да стимулира интереса към природата и да работи за формиране на екологична култура.

В специално създадена онлайн платформа zelenaolimpiada.bg  учениците от 1. до 12. клас ще решават тестове, свързани с опазването на природата. В национален мащаб ще бъдат излъчени трима победители, за които има чудесни награди: за горен курс – таблет, за среден – смартфон и за начален – MP3-плеър.

Регистрацията в сайта е възможна от 1. октомври до 1. декември 2017 г. Победителите ще бъдат обявени до 10. декември.

Зелената олимпиада е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То е без аналог в страната по иновативност и по обхват на провеждане. От 2012 г. всяка година в организираната от Академика БГ проява се включват близо 5000 деца от 1. до 12. клас от цялата страна, а през 2016 г. те бяха 7000. Участват и българските училища зад граница, тъй като онлайн тестовете дават тази възможност.

Последните четири издания на инициативата са под патронажа на МОСВ и ПУДООС. През 2017 г. Зелената олимпиада се провежда във връзка с образователно-информационна кампания на Оперативна програма „Околна среда“.